Szórakozás

Hónapokon át használta törött kijelzővédővel mobilját, rémisztő diagnózissal került kórházba

A malajziai férfi soha nem gondolta volna, ilyen nagy veszélyt jelent a megrepedt üvegfólia.

Majdnem amputálni kellett egy 23 éves férfi jobb hüvelyujját Malajziában, miután négy hónapon át játszott mobilján, aminek el volt törve a kijelzővédő üvegfóliája – jelentette a helyi sajtó. Azuan Iqbal Abdullah Sani ujját csak az időben elvégzett műtét mentette meg.

A férfi a helyi sajtónak elmondta, először három hete tűnt fel neki, hogy valami gond van az ujjával: kezdett megduzzadni, és kicsi fekete pöttyök jelentek meg rajta. A fiatalember orvos ment, aki baktériumfertőzést állapított meg, és fájdalomcsillapítót és antibiotikumot írt fel neki. Nem használtak.

Lebénult a keze egy nőnek, mert folyamatosan a mobilján játszott
Egy hétig szabin volt, és csak akkor rakta le a telefonját, amikor aludt. A kórházban kötött ki.

Hüvelykujja csak tovább duzzadt, és a fájdalom is egyre elviselhetetlenebbé vált, pedig nem látott rajta semmilyen sebhelyet. Ekkor már egy magánkórházba ment be, hogy vizsgálják meg az ujját, és ott közölték vele, hogy azonnal meg kell műteni, hogy megmentsék az amputálástól.

Sokkoló volt megtudni, hogy le kellett volna vágni az ujjamat, ha nem kezdik el időben a kezelését

mondta el a férfi a Harian Metro című malajziai újságnak.

A férfi ujjából végül több, az üvegfóliából származó apró szilánkot szedtek ki, valamint el kellett távolítani az elfertőződött húst, de ujja megmenekült. Már csak azért kell visszajárnia a kórházba, hogy az orvosok megtisztítsák a sebet.

A kórházban fekvő férfiról, valamint sebes ujjáról a testvére a Twitter-oldalán osztott meg fényképet, de annak megtekintését csak erős idegzetű, felnőtt olvasóinknak ajánljuk, hogy megnézze. A bejegyzést IDE KATTINTVA tudják megtekinteni.

Azuan elmondta, reméli, hogy története után többen fogják időben lecserélni a törött kijelzővédőt a mobiljukon, mert az jóval nagyobb veszélyt jelent, mint azt az emberek gondolják.

Majdnem meghalt egy nő, mert húsz órán át bámulta mobilja képernyőjét
A kínai nő egy húszórás vonatút alatt végig a telefonjába volt mélyedve. Amint leszállt a vonatról, elájult. Életmentő műtétre volt szüksége.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik