Élet-Stílus

Két éven át max fényerőn használta telefonját, ami végül 500 lyukat égetett a szemébe

A 25 éves tajvani nő a munkája miatt folyamatosan használja mobilját, erős napfényben is.

Súlyos sérüléseket szenvedett bal szemén egy 25 éves tajvani nő, miután két éven keresztül folyamatosan maximum fényerőn használta okostelefonját – jelentette az Apple Daily című tajvani lap. A beszámoló szerint a csak Chen vezetéknéven említett titkárnő szaruhártyájába nagyjából ötszáz kis lyukat égetett a folyamatosan érkező erős fény.

Chen a lapnak elmondta, munkája miatt soha nem tudta letenni a telefonját, és rendszeresen figyelnie kellett, nem kap-e üzeneteket, amire azonnal válaszolnia is kellett. Ami erős napfényben nem olyan könnyű. Ezért elkezdte a legnagyobb fényerőn használni, hogy még az utcán is rendesen lássa a képernyőt.

A hibát ott követte el, hogy egy idő mindig max fényerőn hagyta a telefont, és még otthon, a sötét szobában is úgy használta, még akkor is, amikor kedvenc sorozatát nézte a mobilon. Ez nem tett jót a szemének.

Egy idő után észrevette, hogy bevérzett szemekkel ébredt, és egész nap homályosan látott, amit szemcseppekkel próbált meg gyógyítani. Az állapota azonban nem javult, és végül négy hónappal a tünetek jelentkezése után orvoshoz ment a problémával.

Amikor a Fooyin orvostudományi egyetem professzora, Hong Qiting megvizsgálta, kiderült, hogy a nő bal szemének szaruhártyájába nagyjából ötszáz darab piciny lyuk keletkezett. A nőt szteroidos kezelés alá vetették, és három nappal később már el is kezdett javulni az állapota.

Hong professzor az Apple Daily-nek elmondta a javasolt fényerő több mint a kétszeresével, nagyjából 625 lumenes fényerővel használta a telefonját, ami kiégetheti az ember szemét, ha hosszú távon így használja a telefonját. A szemészprofesszor azt javasolta az embereknek, hogy nagyjából 250 lumenre állítva használja mindenki a telefonját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik