Élet-Stílus

Majdnem meghalt egy nő, mert húsz órán át bámulta mobilja képernyőjét

A kínai nő egy húszórás vonatút alatt végig a telefonjába volt mélyedve. Amint leszállt a vonatról, elájult. Életmentő műtétre volt szüksége.

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy 47 éves nőt egy kínai vasútállomásról, miután olyan sokáig nézte mobiltelefonját, hogy vérrög keletkezett az agyában – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett nő egy húsz órás vonatúton volt túl, ami alatt végig az okostelefonjába volt merülve. Annyira, hogy szinte végig ugyanabban a pózban ült.

A kínai holdújévi ünnepekre hazalátogató nő Henan tartományból utazott vissza Guangzhou városába egy zsúfolt vonaton, és a beszámolók szerint nem nagyon volt helye arra, hogy mozogjon. Így az egész utazást félig a jobb oldalára dőlve töltötte el, hogy kényelmes pozícióban tudja nézni a telefonképernyőt.

Amikor leszállt a vonatról, szinte azonnal elájult. A nő rögtön kórházba szállították, ahol kiderült, hogy több vérrög is keletkezett az agyában. Ezt látva egyenesen egy műtőbe vitték, hogy egy háromórás operáció alatt eltávolítsák az életveszélyes vérrögöket.

A nőt kezelő egyetemi kórház egyik neurológusa a helyi sajtónak elmondta: egyre több olyan fiatal betegük van, akik vérrögök miatt kerülnek be hozzájuk. A doktor arra figyelmeztette az embereket, hogy hosszú ideig tartó mobilozáskor nagyon ügyeljenek arra, hogy kényelmes pozíciót vegyenek fel, valamint tartsanak hosszú szüneteket, és mozogjanak.

Kiemelt fotó:Kankan News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik