Élet-Stílus

127 milliós nyereséggel zárt a cég, ahol Galambos Lajos az ügyvezető

Május végéig kellett beküldeni a magyar cégek beszámolóit, a beérkezett adatok alapján írtuk meg: 60 milliós veszteséget termelt Schobert Norbert cége, illetve azt is, hogy Ákos számára elég volt a 2018-as év. Galambos Lajos cégeit is megnéztük, a lányán keresztül pedig az Egyesült Arab Emírségekig jutottunk.

Galambos Lajos jelenleg három cégben érdekelt:

  1. tulajdonosa az Odirda Kft.-nek,
  2. a Mocsa Öregtó Kft.-nek, illetve
  3. ügyvezetője a Boglárka Apartmanpark Kft.-nek.

Az Odirda a 2017-es évhez hasonlót zárt tavaly. 14,5 milliós árbevétel után 16,7-et termelt, az eredménye pedig 6,4 milliós veszteség után mínusz 5,2 millió lett. A Mocsa Öregtó Kft. szintén veszteséges lett: az előző évi 6,1 milliós árbevétel helyett csak 2,8-at ért el, illetve 2017-ben volt egy tízmilliós egyéb bevétele a cégnek, ami 2018-ban elmaradt, így mínusz 12 millió forinttal zárta az évet.

A harmadik cég, a Boglárka Apartmanpark Kft., ami eladó lakásokat kínál és ami a legizgalmasabb a háromból: ennek Galambos Lajos az ügyvezetője, a tulajdonosa pedig három cég, a Csevia Kft., a Tafegya Kft. és a Vízikert Apartmanpark Kft.

Az első kettőt az Opten céginformációi szerint ugyanarra az érdi címre jegyezték be, de a harmadikat sem messze, csupán egy házzal arrébb. A cég 2018-ban 12,7 milliós árbevételt ért el, amihez egyéb bevételként jött még 234 millió forint, így kétmillió forintos adófizetés után 127,5 milliós nyereséggel zárta az évet. A cég kiegészítő mellékletet nem adott le se tavaly, se 2017-ben, így nem derül ki, hogy miből származik a 195, illetve 234 milliós egyéb bevétel.

A három tulajdonos cég közül a Csevia Kft. ügyvezetője és tulajdonosa egyben Galambos Lajos lánya, az 1998-as születésű Galambos Boglárka, akinek Instagramon 15 ezer követője van. A cégnek alkalmazottja és bevétele sincs, így a 2018-as évet pár százezres mínuszban zárta.

Van viszont egy másik tulajdonosa, a több mint 50 százalékos szavazati joggal rendelkező Green Paloma Investment Ltd., amit az Egyesült Arab Emírségekben, Sardzsában jegyeztek be.

Külföldi cég lévén pénzügyi adatai nem állnak rendelkezésünkre.

A Tafegya Kft.-nél elmaradtak a cég eredményei az előző évtől: 7,7 milliós adózás utáni eredmény után tavaly csak 2,3 millióval zárt. A Vízikert Apartmanpark Kft. pedig hiába háromszorozta meg előző évi árbevételét 2017-ről 2018-ra, ugyanúgy harmincmillió forint körüli veszteséggel zárta a tavalyi évet.

Az eddigi, céges beszámolók alapján írt cikkeinket itt találja.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik