Szórakozás

60 milliós veszteség a Norbi Update-nél, 40 milliós osztalék az Alakreformnál

A Schobert-házaspár cégeinek beszámolója is megérkezett, amikből kiderül: a Norbi Update elég rossz évet zárt, az Alakreform viszont annál jobbat.

Norbi Update

A 2018-as árbevétel nagyságrendileg megegyezett a 2017-essel, a 914 millió forint után tavaly 875 millió forint érkezett be a céghez. Az egyéb bevételek elmaradtak, illetve az értékcsökkenési leírás is nagyobb volt, mint a megelőző évben, így a cég mínusz 59,6 millió forintos eredménnyel zárt tavaly.

A leadott kiegészítő melléklet szerint tavaly 21-en dolgoztak a cégnél, akikre 107 millió forint bérköltséget számoltak el, így kiderül, hogy átlagosan havi 420 ezer forint volt a bérük. Osztalékot nem fizettek a cégnél 2018-ban, 21.290 darab saját részvényt pedig visszavásároltak, 196,1 forintos darabvételáron. A cég értékpapírjai a 2017-es 158 millióról 4 millióra csökkentek.

Schobert Norbert: Az egész életem arról szól, hogy megvezetnek
Interjú a lehúzós festőről, lánya influenszerkedéséről és arról, miért nem vállal politikai szerepet, polgármesterséget pedig pláne.

Alakreform

A házaspár másik cége, a Rubint Réka vezetése alatt működő Alakreform jövedelmező volt, tavalyi eredménykimutatása nagyon hasonlít az egy évvel korábbihoz: 120 milliós árbevétel és 4,1 millió forintos adófizetési kötelezettség mellett 41,5 millió forintos eredménye maradt a cégnek. Az árbevételnek csak egy része jött értékesítésből (alig egymillió), 16 milliót reklámért vagy promóciós tevékenységért kapott a cég, 60 milliót pedig egyéb bevétel címen tartanak nyilván.

A cég úgy döntött, 40 milliós osztalékot fizet ki, ami majdnem a teljes eredmény.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik