Belföld

Rettegnek a lakók Lagzi Lajcsi apartmanparkjában

Minden nap attól félnek, bármelyik pillanatban kikapcsolhatják a közműszolgáltatásokat a lakásokban.

A lakók többsége nem szólalt meg a 24.hu-nak, amikor a Galambos Lajos nevéhez fűződő tatai Boglárka Apartmanparkban jártunk, ellenben az éppen arra járó dolgozók azonnal rendőrséggel fenyegetőztek, amint kiderült, hogy újságírókkal van dolguk. Végül mindössze egy ott élő, középkorú hölggyel sikerült beszélnünk; de ő is kérte, hogy arcát ne mutassuk, és a nevét se írjuk le.

A nő elmondta, hogy napok óta rettegnek a közműszolgáltatások kikapcsolásától; a házban gyerekes családok is élnek, akik szintén nem tudják, hogy vajon meddig lesz még áram a lakásukban. Megtudtuk tőle azt is, hogy most szerveződnek a lakók egy közös képviseletbe, hogy megvédhessék az érdekeiket. 

Katz Dávid
Katz Dávid

A házban 30 lakás van, ennek a kilencven százaléka albérletbe van kiadva. A lakók csak akkor szereztek tudomást a történtekről, amikor rendőrök szállták meg a lakóparkot. Azóta viszont csak az újságokból értesülnek a fejleményekről. A gondnoktól sem kapnak információt.

A lakóknak egyébként korábban a túl alacsony rezsi adhatott okot gyanakvásra. Ezt azonban azzal magyarázták nekik, hogy a drága albérletet kompenzálja a kis rezsi. Sárga csekket viszont sohasem láttak az ott élők. SMS-t kaptak, hogy mikor kell egy irodába bevinni a pénzt, a befizetésekről pedig igazolásként egy félhivatalos papírt kaptak.

A 24.hu-nak nyilatkozó hölgy 2 szobás lakást bérel 90 ezer forintért, és 25 ezret fizetett, amibe a víz, gáz, villany és még a szemétdíj is beletartozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik