Szórakozás

Több százezer aprópénzzel fizette ki nyolcmilliós új autóját egy kínai nő

66 zsákkal érkezett meg az autókereskedésbe, ahol három napon át számolták a dolgozók a pénzt.

Egy kínai étterem tulajdonosa az egy évtizede óta összegyűjtött aprópénzzel ment el megvásárolni egy 190 ezer jüanban, azaz nagyjából nyolcmillió forintba kerülő Volkswagen Passatot, a kínai Cangcsou városában – írta a Shanghaiist. A nő a beszámoló szerint 66 darab  pénzzel teli zsákkal érkezett az autókereskedésbe, hogy kifizesse az új autót.

Az autószalonban három napon keresztül számolta a pénzt 17 dolgozó. A kínai közösségi oldalakon több felvétel is terjedt a pénzt számoló munkásokról, ahogy a földön szétszórt érméket válogatják, majd berolnizzák, dobozokba gyűjtve a megszámolt érméket. A videókon látni, hogy a dolgozók kezén egy idő után fekete kosz jelent meg az érmeválogatás miatt.

apró (apró)
Három tonna apróval fizette vissza a biztosítási pénzt
Így tiltakozott egy amerikai férfi egy hosszú pereskedést lezáró bírósági döntés ellen.

Azt nem közölték, hogy pontosan hány darab érmét kellett végigválogatni, de több százezer darab lehetett. A Shanghaiist csak annyit ír, hogy az első nap nagyjából tízezer, a második nap pedig már nagyjából 50 ezer jüant számoltak le, és összesen nagyjából 130 ezer jüan gyűlt össze.

Kínában a legnagyobb értékű pénzérme az 1 jüanos, és amellett a csian váltópénzből gyártanak érméket, 5 csian és 1 csian értékben. (10 csian 1 jüant ér). A felvételeken látni, hogy az érmék között 1 csianosok is voltak.


A nő a beszámoló szerint azért gyűjtögette az éttermében összegyűlt pénzérméket, mert túl nagy vesződségnek tartotta, hogy bevigye azokat a bankba. A 190 ezer jüanos vételár maradékát egyébként banki átutalással fizette ki.

A nő még ezzel a mennyiséggel is távol maradt a rekordtól. 2015-ben egy kínai férfi ugyanis 660 ezer darab egyjüanossal vett egy új autót. A nagyjából négy tonnányi pénzérmét ő legalább már berolnizva vitte az autószalonba.

Százezer darab fémpénzzel fizetett új autójáért egy boltos
Az autószalon munkatársai 12 órán keresztül számolták az aprókat.

A kiemelt képen a pénzválogatás. Fotó:QQ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik