Nagyvilág

Három tonna apróval fizette vissza a biztosítási pénzt

apró (apró)
apró (apró)

Így tiltakozott egy amerikai férfi egy hosszú pereskedést lezáró bírósági döntés ellen.

Az Illinois államban élő Roger Herrin hatszázezer dollárnyi (135 millió forint) biztosítási pénzt kapott, miután 15 éves fia 2001-ben meghalt egy autóbalesetben. A fiút szállító terepjáróba egy teherautó ütközött. A balesetben az autóban lévő két másik tinédzser, és az autót vezető nő megsérült. Az autóra kötött biztosítás alapján nyolcszázezer dollárt (182 millió forint) kaptak az áldozatok, amit szétosztottak köztük. Herrin végül hatszázezer dollárt kapott, mert fia meghalt.

A többi áldozat azonban nem értett egyet a döntéssel, és szinte azonnal perelni is kezdtek, hogy több pénzt kapjanak. Az éveken át zajló pereskedésnek az lett a vége, hogy egy fellebbviteli bíróság újraosztotta a biztosítási pénzt. Herrinnek – aki saját biztosítása alapján 1,65 millió dollárt kapott – a döntés értelmében félmillió dollárt kellett visszafizetnie.

A 74 éves férfi szerdán teljesítette a bírósági ítéletet, de a vele szemben pert nyerő ügyvédi irodák nem voltak teljesen boldogok. Herrin ugyanis tiltakozásképpen 150 ezer dollárt (34 millió forint) negyeddolláros aprókban fizetett ki nekik – jelentette a helyi sajtó. A pénzt 150 darab átlátszó műanyag zacskóban szállította ki egy páncélautó az ügyvédi irodáknak. A szállítmány majdnem 3,5 tonnát nyomott.

Amikor újságírók megkérdezték, miért negyeddollárosokkal fizetett, Herrin kijelentette: „azért, mert egycentesekben nem tudtam”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik