Szórakozás

Liam Neeson bocsánatot kért rasszista gondolataiért

Kérdés, elfogadja-e Hollywood.

Elég nagy port kavart Liam Neeson egy februári megszólalása, mikor elmesélte, jó pár évvel ezelőtt egy nő ismerősét megerőszakolta egy színes bőrű férfi, ő pedig annyira dühös lett, hogy bármilyen indok elég lett volna neki a gyilkolásra:

Egy furkósbottal jártam az utcákat – már utólag szégyellem –, ez kb. egy hétig ment, és reménykedtem, hogy valami fekete rohadék kijön valamelyik kocsmából és belém köt valami miatt, hogy megölhessem.

Elég rosszul jött mindez Neeson karrierje szempontjából is, elhalasztották új filmjének bemutatóját, csomó színész bojkottálta a vele közös munkát is. Viszont sokan kiálltak mellette, mondván, képtelenség, hogy az ír színész rasszista legyen.

Liam Neeson rasszista története nem is jöhetett volna rosszabbkor
Az internetet elözönlötték a felháborodott kommentek.

Most hivatalosan is bocsánatot kért a színész, az alábbi sorok kíséretében:

Az elmúlt hetekben sok olyan emberrel beszélgettem, akiket fájdalmasan érintett a történetem arról, hogy egy kedves barátomat miként erőszakolták meg, illetve melyek voltak az én elfogadhatatlan gondolataim ezután. A szörnyű eset irracionális gondolkodást hozott elő belőlem, amelyek egyáltalán nem jellemzik azt a személyt, aki én valójában vagyok. Szerettem volna magyarázatot adni emiatt, mert a szavak rendkívül erősek tudnak lenni manapság, mikor a szónak nagyobb ereje lehet, mint a fegyvernek. Ezek a szavak nem a haragomat igazolják, hanem meghatározzák, ma mit jelent mindez. Borzalmasan nagyot tévedtem. Fel kellett ismernem, hogy a kemény szavaim semmilyen formában nem tükrözik Liam Neeson személyiségét. Őszinte bocsánatomat szeretném kifejezni!

— írja közleményében Neeson .

Kiemelt kép: Jun Sato/WireImage

Ajánlott videó

Olvasói sztorik