Szórakozás

Magához tért a halottasházban, az orvosok csodát emlegetnek

21 percig állt az Angliában élő postás szíve. Három hét múlva már dolgozott.

Az alább részletezett eset 10 évvel ezelőtt történt. Csakhogy a férfi, akivel mindez megesett, akkor még nem szeretett volna reflektorfénybe kerülni a sztorival. Most elmesélte túlélésének csodálatos történetét.

2009 áprilisában az angliai Lindenben (Gloucester) élő postás, Joao Araujo beült a kocsiba, hogy elvigye a feleségét a munkahelyére. A volán mögött ülve hirtelen rosszul lett – kifordultak a szemei, hátracsúszott a nyelve. Az asszony rohant, hogy segítséget hívjon, a kiérkező mentők megállapították, hogy a férfinak szívrohama van; azonnal kórházba szállították.

Hatórányi küzdelem után az orvosok feladták: Joao Araujót 2009. április 18-án délután négykor halottá nyilvánították. A férfit átszállították a halottasházba, a feleség pedig felhívta Araujo Portugáliában élő szüleit, hogy tudassa velük a tragikus hírt.

Huszonegy perc múlva, már a halottasházban, Joao Araujo megmozdult.

Visszavitték egy kórterembe, a férfi rendkívül zavart volt. Mint az ismeretes, a szívleállás utáni 4-5 percben még agykárosodás nélkül újból megindítható a vérkeringés, a szívhalált követő tizedik percig még van esély az újjáélesztésre, ám ekkor már nem igen kerülhető el az agy visszafordíthatatlan károsodása.

Joao Araujo szíve 21 percig állt, tehát az életben maradása is kész csoda, de ez még semmi: két héttel az eset után a férfi állapotában rohamos javulás következett be. Három héttel a szívleállás után pedig már visszatérhetett a munkahelyére.

Az orvosok elküldték Bristolba és Oxfordba is, hogy kiderüljön, hogyan maradhatott életben – ráadásul ilyen állapotban, de senki nem talált észszerű magyarázatot, így abban maradtak, hogy csoda történt.

2009 óta egyetlen alkalommal, 2015-ben volt gond a szívével: munka közben elájult, de az akkor kézbesítőként dolgozó férfi még végigdolgozta a napot, és csak utána ment kórházba. Joao ma 48 éves és egészséges, mint a makk.

 

via Northfoto, kiemelt kép: Simon Pizzey / Glouc Live / SWNS

Halottasházban tért magához, visszament iszogatni
Bárkivel előfordul az ilyesmi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik