Szórakozás

Szívszaggató, ahogyan ez a hős kutya megmentette a gazdái életét

Hősiesen megvédte családját Zero, a pireneusi hegyikutya, aki egy lövöldözésben mentette meg a gazdái életét. Az állat három lövést kapott, és a kutyakórházban belehalt a sérüléseibe, de neki köszönhető, hogy a családtagok csak könnyebben sérültek.

A texasi Houstonban a Martinez család éppen egy születésnapot ünnepelt, amikor a tinédzser Javian Castenada megjelent, és lövöldözni kezdett. Az édesanya, Laura Martinez GoFundMe kampánya szerint a srác azelőtt pár nappal betört hozzájuk, és több dolgot ellopott, amelyek közül néhányat Snapchatre is feltöltött – innen tudják, hogy ő volt az. Amikor a család feljelentéssel fenyegetőzött, a fiú megijedt, és megjelent a háznál. Szóváltásba keveredtek, Castenada pedig fegyvert rántott, és lőni kezdett – írja a Metro, ahol képeket is közöltek az esetről.

Laura fiát, Taylor Holliert a bokáján érte lövés, a mostohalány, Valerie Pace pedig két golyót kapott. Zero ekkor lendült támadásba: megindult a támadó felé, és még egy lövés sem tántorította el attól, hogy ráugorjon a tinédzserre, és a földre teperje. A kutyába végül még két golyót lőtt a támadó, amelyeket már nem élt túl, de

megállította Castenadát, így másnak nem esett komolyabb baja.

A támadó még mindig szökésben van, a család azt kéri, hogy adja fel magát a rendőrségnek. Közben pedig egy GoFundMe kampány indult az orvosi költségek miatt, amelynek leírásában Martinezék elmesélték, hogyan mentette meg a hősies Zero az életüket.

Illusztráció: Pxhere

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik