Szórakozás

2200 kilométert utazott, hogy visszavigye a kutyát a gazdijának. Aztán jött a szörnyű felismerés

Március 3-én bukkantak Blue-ra, a pitbull-keverékre, ahogy kóborol Michigan egy útján. Elvitték egy állatmenhelyre, ahol leolvasták a mikrocsipjét, és kiderült, valahogy egészen Floridából került az USA északi államába. Ami nem egy Győr-Debrecen távolság (légvonalban 300 kilométer), hanem mintha Magyarországról elindult volna és egészen Svédország északi csücskéig jutott volna el.

A menhely felvette a kapcsolatot a kutya gazdájával, egy önkéntes pedig felajánlotta, hogy levezett odáig. A gazdi állítólag nagyon izgatott lett, miután meghallotta, hogy a kutyát megtalálták, mert ő addig azt gondolta, biztos valaki ellopta.

Idáig happy enddel is végződhetne a történet, csakhogy mikor az önkéntes 20 órán át vezetve végül elért Floridába, azon belül is Lehigh Acresbe, az eb tulajdonosa meggondolta magát, és még sem akarta vissza a háziállatát.

Lemondott a kutyáról, azok után, hogy levezettem 2200 kilométert. Az egyetlen, amit mondott, hogy nincs ideje a kutyát idomítani, alapvetően nincs ideje a kutyára

– nyilatkozta a Detroit Free Pressnek az önkéntes, aki a szabadnapjait használta fel az útért cserébe. Pedig a kutya nagyon örült, mikor meglátta, hogy hazatért.

Blue gazdája azt mondta az önkéntesnek, hogy nincs semmiféle kapcsolata Michiganben, szóval nem tudja, hogy kerülhetett oda a kutya.

We are sad to announce (although you May have already heard) that Blue did not make it home. Through no fault of anyone…

Közzétette: Humane Society of Midland County – 2019. március 11., hétfő

Így nem volt mit tenni, az önkéntes visszarakta a kutyát a kocsiba, és hazavezet. Felmerült benne, hogy magához veszi Blue-t, de képtelen rá, már így is van négy másik kutyája.

Így most az állatmenhely keres az állatnak új otthont, de nézve a képeket, nem lesz ez olyan nehéz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik