Szórakozás

Videón, ahogy visszaadja a pénzt a rabló, miután megsajnálja áldozatát

Késsel fenyegetőzött egy ATM-nél, aztán meglágyult a szíve.

Nagyon fura videó terjed az interneten egy kínai rablási kísérletről.

A helyszín: Heyuan városa, az ICBC bank (Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank) egyik fiókja, ahol egy nő épp pénzt vesz ki az ATM-ből.

A pénzintézet biztonsági kamerájának köszönhetően bárki visszanézheti a jelenetet, amelyben – kínai sajtóhírek szerint – a következő történik: a nő kivesz 200 jüant (kb. 100 ezer forint) az automatából, ebben a pillanatban ott terem egy férfi, aki egy késsel fenyegeti meg, és a pénz átadására kéri.

Ezek után arra utasítja a nőt, hogy mutassa meg neki a számlaegyenlegét – nyilván azzal a szándékkal, hogy további összegeket emeltessen le vele –, ám amikor kiderül, hogy az imént kivett pénzzel nagyjából kiürült a nő számlája, a férfi mosolyogva visszaadja neki az erőszakkal elvett pénzt.

A jószívű rablót ennek ellenére nem sokkal később letartóztatták. Mivel a térfigyelők által telezsúfolt országban több tízezres tömegből kiszúrják a körözött bűnözőket, és pillanatok alatt megtalálnak bárkit, akit keresnek, ezen cseppet sem csodálkozunk.

Kína az egész világon terjeszti rémisztő megfigyelési államát
Kínában már kezd valósággá válni az embereket mindenhol és folyamatosan figyelő állam rémképe, a rendszert pedig nagy örömmel exportálják bárkinek, aki igényt tart rá. A világ diktátorai sorban állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik