Szórakozás

Delhusa Gjon szerint Pápai Jociék lemásolták az ötletét, mert apáról szól a daluk

delhusa gjon (delhusa gjon, )
delhusa gjon (delhusa gjon, )

A Bors számolt be róla, hogy Delhusa Gjon nem konkrétan plágiummal, de valami hasonlóval vádolta meg Pápai Joci eurovíziós dalát. A fő érve mellette pedig az, hogy mindkét dal apáról szól, szerinte meg ő volt az első, aki erről a témáról írt dalt Magyarországon.

A dal nem meríti ki a plágium fogalmát, viszont ezt az ötletet én már kétszer megírtam. Megírtam az Apám egy szóra című számot, és magát az ötletet innen meríthették. Anyáról sokat, de apáról szóló dalt eddig nem hallottam más tollából, nekem viszont kettő is van! A dalom szellemiségét kölcsönözték ki, ami egy szívzenészt talán még érzékenyebben érint, mint a zenei plágium.

Természetesen elmélete is van rá, hogyan hallhatta a dalt Pápai, és pont ugyanannyira értelmetlen, mint a fenti mondat, hisz túl specifikus feltételezés, miközben a dal 17 éves és elérhető az interneten is.

Van egy stúdió, ahol jártam nem is olyan régen, és ahol pont az apámhoz írt dalt mutattam meg. Sokan stú­dióznak itt, szerintem Joci is, és akár így is történhetett az ötletem kölcsönvétele.

A dal szövegírója, Caramel természetesen visszautasítja, hogy bármi hasonlóról lenne szó.

Kikérem magamnak, ha bárki azzal gyanúsít, hogy Joci dala bárhonnan merítődött. Ennél mi szerelmesebbek vagyunk abba amit csinálunk, és pont az a legizgalmasabb, hogy megtaláljam az énekeshez illő történetet.

Egyébként itt a két dal, hogy mindenki megvizsgálhassa, hogy tényleg mindkét dal témája ugyanaz-e. Szpojler: igen.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik