Szórakozás

R. Kelly-vel befagyasztotta az együttműködést kiadója

Az R. Kelly-vel szerződésben álló óriáskiadó, a Sony/RCA befagyasztotta az énekest érő vádak miatt egyelőre nem fog új R. Kelly albumot kiadni a TMZ-nek beszélő, a lemezcég belső köreiben levő emberek szerint.

R. Kelly ellen nyomozás indult
Az áldozatait megszólaltató új dokuszériára alapozva indítottak nyomozást.

Ugyanakkor egyelőre nem bontanak szerződést vele, mivel perelhetőek lennének, ha kirúgnák az énekes, mivel továbbra is élő szerződésük van vele két további lemezre. Helyette megvonnak minden pénzt tőle, amit az énekes lemezfelvételre vagy videoklip gyártására költhet, viszont hiába finanszírozná mindezt mondjuk saját zsebből az énekes, akinek pedofíliája igencsak részletesen dokumentált, ugyanis úgyse adnák ki. Amennyiben lenne az énekes ellen jogerős ítélet, úgy egyszerűbb lenne számukra szerződést bontani, ugyanakkor nem ismert, hogy van-e úgynevezett “morális kitétel” a szerződésében, ami miatt szerződést bonthatnának vele ilyesmi miatt következmények nélkül. A kiadó döntései mögött természetesen nem morális okok vannak, pusztán PR katasztrófa lenne, ha ezek után új lemezei jelennének meg náluk R. Kelly-nek, ráadásul közben több előadó is jelezte, hogy eltávolítja a közös számát vele a streaming platformokról, Lady Gaga, Ciara, Celine Dion, továbbá a Pussycat Dolls is eltávolíttatja közös számaikat vele.

Lady Gaga már bánja, hogy együtt dolgozott a zaklatással vádolt R. Kellyvel
Az énekesnő hisz az áldozatoknak, töröltetni akarja a közös dalukat az internetről.

Mindeközben nem igazán akar már senki se vele dolgozni a jövőben. Egy lehetséges megoldás lenne számukra, ha R. Kelly maga szeretné a szerződése megsemmisítését és közös megállapodással válnának el útjaik egymástól, ami nem lehetetlen, az énekes ugyanis az utóbbi időkben dolgozott új dalokon, viszont dühös a cégre amiatt, hogy nem védik be és támogatják az ügyben, a kérdés az, hogy melyik lemezcég hajlandó leszerződni ezek után vele, ha otthagyja az RCA-t.

Kiemelt kép: Scott Olson/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik