Szórakozás

Milliókat vett ki az elromlott automatából, aranyéletet élt

De cseppet sem bánja az ausztrál férfi.

A Sun újságírója beszélgetett azzal a férfival, aki még 2011-ben filmbe illő módon lett gazdag. Mondjuk úgy, hogy nem a saját pénzét költve.

Az ausztráliai Wangarattában élő kocsmáros, Dan Saunders annak idején egy iszogatás során kiment az automatához, hogy pénzt vegyen ki még egy körre. Az ATM sajnálattal tájékoztatta, hogy a számláján mindössze 3 font van. Saunders azonban – talán az ittas emberek logikus gondolkodásra való képtelensége miatt – beütötte, hogy 100 fontot szeretne kivenni a gépből.

Sikerült neki. A gép kijelzőjén hibaüzenet jelent meg arról, hogy nem lehetséges a tranzakció, de a bankjegyek mégis ott voltak a férfi kezében.

Kocsmázás után visszatért a helyszínre és megpróbálta még egyszer.

Megint sikerült. Előbb 250, majd 300 fonttal.

A férfi csakhamar rájött, hogy az ATM hibája miatt éjfél és éjjel 1 között, amikor a gép nem kapcsolódik a szerverhez, bármennyi pénzt le tud emelni a számlájáról.

Arról a számláról, amin már rég nem volt pénz. A hiányt most már látta is az egyenlegen, de a banktól senki nem jelezte neki, hogy probléma lenne.

Úgyhogy megkezdődött Dan Saunders varázslatos élete: partik, escortok, beluga kaviár és Hugo Boss-öltöny. Az egyik barátjának egyetemi tandíjat fizetett, másiknak a franciaországi tanulását finanszírozta. A legnagyobb költségvetésű buliján 20 havert utaztatott magánrepülővel egy szigetre, kivett egy egész szállodát, ahol együtt ettek-ittak. Összesen egymillió fontot (mai árfolyamon: 360 millió forint) vett ki jogosulatlanul.

Aztán jöttek a rémálmok: a férfi rettegni kezdett attól, hogy rajtakapják, hogy érte jönnek. De erre csak évekkel később került sor.

2015-ben egy év börtönre ítélték.

A Sunnak elmondta: egyáltalán nem bánja, amit tett. Most ismét egy bárban dolgozik, óránként 12,5 fontot (4500 forint) keres, és azt mondja, boldog életet él, amelyben minden a helyén van. Azért néha azt gondolja, jobb lett volna, ha lelép mondjuk Spanyoloszágba.

Alább egy 2014-es riport látható Saunders aranyéletéről:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik