Nagyvilág

Véletlenül tízszer több pénzt kezdett el kiadni egy ATM, rendőrök vetettek véget a bulinak

Hatalmas sorok és verekedések alakultak ki, miután híre ment a hibának. És akik több pénzt kaptak, megtarthatják.

A rendőrségnek kellett lezárnia egy pénzkiadó automatát a texasi Houston városában, miután a gép egy hiba miatt 10 dolláros bankjegyek helyett véletlenül 100 dollárosokat kezdett el kiadni – jelentette a helyi sajtó.

Az érintett ATM-nél hatalmas sor alakult ki, miután a közösségi odalakon híre ment az esetnek. A rendőrség közlése szerint több vita, és néhány verekedés is kialakult az “ingyenpénzre” játszó emberek között. Amikor a rendőrök megjelentek, a tömeg gyorsan feloszlott. A beszámolók szerint nagyjából két órán át tudták kihasználni az emberek az ATM hibáját, mielőtt a rendőrök kivonultak, és megakadályozták a gép használatát.

Egy férfi az hitte, ha ürüléket nyom az ATM-ekbe, azok kiadják a bennük lévő pénzt
A módszert több pénzkiadó automatán is kipróbálta, de nem lett gazdag.

A rendőrök addig álltak őrt a pénzkiadó mellett, amíg az azt üzemelő Bank of America munkatársai meg nem jelentek, és kijavították a hibát. A bank közlése szerint a hibát az okozta, hogy a gépet pénzzel feltöltő munkatársuk véletlenül száz dolláros bankjegyeket rakott a tíz dollárosok helyére.

Azt nem lehet tudni, hogy mennyien vettek fel pénzt, és azt sem, mekkora összeget veszített ezzel a bank.
A hatóságok közlése szerint lopással lehet megvádolni azokat, akik nem adják vissza a 10 dolláros helyett kapott százasokat, ha a bank azt visszakéri tőlük.

Az ATM hibáját kihasználó embereknek azonban szerencséjük volt. A Bank of America közölte, hogy az ügyfelek megtarthatják a kiadott pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik