Szórakozás

Egyik alapreceptjén változtatott a McDonald’s, a rajongók kiborultak

Ötven éve dobta piacra a McDonald’s az egyik legkedveltebb desszertjét, a forró almás pitét. A recept azóta csak apróságokban változott, egészen mostanáig. A cég nemrég több újítást is bevezetett az olajban sült édességen, és a közösségi portálok tanúsága szerint, az étteremlánc törzsvendégeinek ez nagyon nincs ínyükre – írja a Today.

A McDonald’s szerint a pite előnyére változott, egészségesebb lett: kevesebb alapanyagból készül, kihagytak néhány mesterséges adalékot, a kockára vágott alma helyett, almaszeletek vannak benne, a töltelékhez hozzáadtak egy kis fahéjat, a tészta pedig rácsos lett, a hagyományos, amerikai piéhez hasonlóan. Ha mindez nem lenne elég a hagyományos zöld doboz is megváltozott.

A Meki, illetve az almás pite rajongói azonban nincsenek elragadtatva. A közösségi portálokat, főleg a Twittert ellepték a posztok, amikben felháborodva követelik vissza a régi, megszokott kedvencüket. Van, aki azt írja, az embereknek az utcai lázadással kellene meghátrálásra bírniuk az amerikai céget.

Azt egyelőre nem tudni, Magyarországra mikor érkezik az új receptúrájú almás pite. Kérdéseinkkel megkerestük a McDonald’s magyar kommunikációs partnerét, de egyelőre nem válaszoltak. Amit megteszik, cikkünket frissítjük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik