Szórakozás

Minden gyerek álma: egy hotel, ahol robot dinoszauruszokból áll a személyzet

Hol máshol, mint Japánban.

A világ legfurcsább szállodai recepciója fogadja a vendégeket a Tokióban található Henn na Hotelben, ahol a pult mögött nem embereket lehet találni, hanem két dinoszauruszt. Egészen pontosan robot dínókat, fejükön helyes kis kalapokkal.

A szálloda vezetője, Nagai Yukio az AFP francia hírügynökségnek elmondta: vannak olyan vendégek, akik kissé nyugtalanítónak találják a személyzetet. De nekik sem kell izgulniuk. Emberek is rendelkezésre állnak, hogy megoldják az esetleg felmerülő problémákat.

Robotdínók a tokiói Henn-na Hotel recepcióján. Fotó: AFP PHOTO / Kazuhiro NOGI

A vendégek egy tableten keresztül tudnak kommunikálni a robotdinókkal, amik a japán mellett megértik az angol, a kínai és a koreai nyelvet is. A szállodában egyébként nem ők az egyetlen robotok. A szobákban minirobotok segítenek a vendégeknek, sőt, még az előtérben lévő akváriumban is robothalak úsznak.

Eljön az idő, mikor minden emberi munkát gépek fognak elvégezni
A 80 éve megjelent első magyar robotregény, Az acélember tanítva szórakoztatta a harmincas évek végének fiatal olvasóit.

A Henn na Hotel szállodaláncnak már nyolc hotelt üzemeltet Japánban. Mindegyikben robotok szolgálják ki a vendégeket. Az első ilyen robotszállodát 2015-ben nyitották Nagaszakiban, ami még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ első szállodája, ahol robotokból áll a személyzet.

Kiemelt fotó: AFP PHOTO / Kazuhiro NOGI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik