Szórakozás
Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Koós János: Nem anyagi megfontolásból vállalok még fellépéseket

Balogh Zsolt
Balogh Zsolt

újságíró. 2018. 03. 11. 08:06

Közel egy éve nagy port kavart, amikor Koós János nyugdíjáról nyilatkozott. A legendás táncdalénekes akkor úgy fogalmazott, nevetséges az az összeg, amit havonta nyugdíjként folyósítanak neki.

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Adytól Bajorig: még mindig Koós a Jani
Hegyi Iván a koncertről, melyen az énekes a közönség elé tárta az életét.

Koós ettől függetlenül nem anyagi szempontok miatt vállal még nyolcvanévesen is fellépéseket, amiről a Borsnak adott interjújában mesélt.

Nem anyagi megfontolásból, én tényleg őszintén szeretem ezt a szakmát. El tudja képzelni, milyen az, amikor egy negyvenéves nótára még mindig ordítva énekelnek és felállva tapsolnak a koncerten?

– tette fel a kérdést a zenész, aki számára az évtizedek alatt hatalmas segítség volt számára felesége, Dékány Sárolta:

Sosem volt nehéz együtt élnünk és együtt dolgoznunk, sőt a szakmában volt egy mondás is, ami ránk vonatkozott. Mégpedig az, hogy a zenészek közül egyetlen ember nősült jól, ez a Koós Jani. A mai napig szeretem a feleségemet, sikeres gyerekeket neveltünk.

(Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.