Szórakozás

Nőt szeret az Ízek, imák, szerelmek írónője

A bestseller regény szerzője nemrég vált el második férjétől, most Twitteren jelentette be, hogy szerelmes szintén író barátnőjébe – írja az Independent.

Elizabeth Gilbert egycsapásra világhírű lett a címben említett regényével, mely arról az egy évről szól, amikor válása után utazgatni kezdett, hogy újra megtalálja önmagát. Ahol az Ízek, imák, szerelmek című könyv véget ér, ott kezdődik az író második házassága, ugyanis a regényben Felipe néven említett férfit, akit valójában José Nunesnek hívnak, Indonéziában, utazása utolsó állomásán ismerte meg, és később össze is házasodtak. Gilbert júliusban jelentette be, hogy vele is szétmentek, mint most kiderült, és ahogy azt az író meg is erősítette, egy új szerelem miatt.
Gilbert 15 éve volt közeli barátja a szíriai-amerikai írónőnek, Rayya Eliasnek, akinél nemrégiben gyógyíthatatlan hasnyálmirigy- és májrákot diagnosztizáltak. Állítólag épp Elias betegsége volt az, ami ráébresztette Gilbertet, hogy amit a nő iránt érez, nem barátság, nem szeretet, hanem szerelem.

“Valami történt a fejemben és a szívemben a Rayya diagnózisát követő napokban és hetekben” – írta a 47 éves írónő.

A halál – vagy a halál közelsége – valahogy elsöpör mindent, ami nem igazi, és a kőkemény valóság, mellyel szembesülnöm kellett, az volt: nemcsak szeretem Rayyát, hanem szerelmes vagyok Rayyába.

Gilbert csupa támogató, biztató választ kapott szavaira, melyet Twitterén köszönt meg.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik