Szórakozás

Megvan az ítélet Zalatnay Cini perében

Ahogy azt már megírtuk, az  ügyészség súlyosbító indítványa után kedd délelőtt újra, immár másodfokon is bíróság elé kellett állnia Zalatnay Saroltának, akinek ügyében üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás miatt, különös visszaesőként hoztak ítéletet. A médiaérdeklődés akkora volt Zalatnay pere iránt, hogy a kiírt tárgyalóterem kicsinek bizonyult, cserére volt szükség.

Egyórás tárgyalás és másfél órás tanácskozás után Zalatnay Saroltát végül a Budapest Környéki Törvényszék másodfokon jogerősen 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte 3 évre felfüggesztve, folytatólagosan elkövetett csalás miatt, és egy pártfogót rendeltek ki mellé.  Az énekesnőnek tehát kötelezően pártfogó felügyelet alatt kell állnia a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, és a perköltséget is ki kell fizetnie.

Cini korábban 1 millió 900 ezer forint kölcsönt kapott Abonyi Mónikától, de a vádlottnak sem módjában, sem szándékában nem volt visszafizetni ezt a pénzt – hangzott el a tárgyaláson. Az említett összeget polgári úton követelheti vissza tőle Abonyi Mónika.

Az énekesnő az ítélet meghozatala előtt a bíróságnak elmondta: mindig bevállalta, ha valamit rosszul csinált, most is törlesztett volna, ha igaz lenne a sértett állítása, de szerinte nem az. Zalatnay kérte annak a figyelembevételét is, hogy 12 évvel ezelőtt a korábbi ügyében már letöltötte a büntetését, így annak semmi köze a mostani perhez.

Zalatnay első fokon egyébként úgyszintén másfél év börtönt kapott három évre felfüggesztve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik