Szórakozás

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Anna-bál (Array)
Anna-bál (Array)

Boór Bettinát választották a 190. Anna-bál szépének szombaton késő éjjel Balatonfüreden.

Boór Bettina első udvarhölgye a szintén balatonfüredi Barna Dorina, második udvarhölgye a komáromi Szép Csenge lett.

Az Anna Grand Hotel termeiben és kertjében szombat este rendezett 190. Anna-bálon a közönség szavazhatott az általuk legszebbnek ítélt hölgyekre. A tizenöt legtöbb szavazatot kapó nő közül az öttagú zsűri: V. Kulcsár Ildikó újságíró, Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Gömbös Lóránd, a Tracon Electric ügyvezető igazgatója, Schiffer Miklós divatszakértő és Zoób Kati divattervező választotta ki a bál királynőjét és udvarhölgyeit, akik idén mind elsőbálozók lettek – írja az MTI.

Az Anna-bél szépe és udvarhölgyei
Fotó:MTI

Az Anna-bál szépe, Boór Bettina egy Viktória-mintás, első udvarhölgye egy Rothschild-mintás, második udvarhölgye pedig egy Apponyi-mintás Herendi vázát kapott ajándékba.

Az idei Anna-bált – amely a városra lecsapó vihar miatt késéssel kezdődött – megnyitó beszédében Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Magyarország legnagyobb hagyományokkal bíró táncvigasságának nevezte. Felidézte, hogy az első bálok ideje, a reformkor a magyar történelem legfényesebb időszakát jelentette, ekkor indult fejlődésnek Balatonfüred is.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

A 190. Anna-bál szépe és udvarhölgyei vasárnap délelőtt háromnegyed 11-kor mutatkoztak be a balatonfüredi Kisfaludy-színpadon, majd lovashuszár-kísérettel sétakocsikázásra indultak a városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik