Szórakozás

Miután majdnem megerőszakolták, kidobták Nórit az Éden Hotelből

A reality férfi szereplői egyöntetűen határoztak úgy, hogy hazaküldik a lányt. Helyette egy fiú érkezett a hotelbe.

Az Éden Hotelben kedden este a fiúk dönthettek arról, hogy melyik lányt küldik haza. Egy úgynevezett pillangó ceremónián egyesével megindokolták a döntésüket, majd megnevezték azt a személyt, akit nem akartak többé játékban látni. A srácok délután egy kupaktanácson megszavazták, hogy az új lányt, Laurát ejtik ki, este azonban már mindenki egyöntetűen – az erőszakgyanús helyzettel pár napja hírekbe került – Nórit akarta kiesőnek. Az általános indoklás szerint azért, mert nem volt megbízható és szimpatikus sem. A ceremónián még Gábor, a saját párja, valamint legfőbb bizalmasa, Loki is Nóri ellen fordult, ami nagyon rosszul esett neki a 47 napos játék után.

A lány kiesése után egy új fiú érkezett az Éden Hotelbe. A 22 éves Patriknak Nóri választott randipartnert, és tanácsokkal is ellátta.

“Jobb helyeken ez szexuális erőszak kísérlete”

Múlt péntek óta több portál és blog háborodott fel azon a jeleneten, amelyet a TV2 mutatott be az Éden Hoteben. Az látható rajta, ahogy Gábor ellentmondást nem tűrően közeledik Nórihoz. Többször akarata ellenére megfogdossa, csókolózik vele, kiszívja a nyakát. Nóri a jelenet után, amikor egyedül van, sírva panaszkodik az estéről.

Másnap a Magyar Liberális Párt ügyvivője bejelentette: pártja feljelenti a csatornát a médiahatóságnál, amiért szexuális erőszakot mutattak be bármiféle magyarázat nélkül a valóságshow-ban. A csatorna pedig ugyanekkor közleményben cáfolta, hogy bármi ilyen történt volna. Arra hivatkoztak, hogy Nóri később, már társaságban két szóban tisztázta az esetet, és semmiféle erőszak nem történt.

Megmutattuk – az okkal óriási felhobordást kiváltó – felvételt Spronz Júliának, a párkapcsolati erőszakot elszenvedett nők jogvédelmével foglalkozó Patent Egyesület elnökének.

Tagadta, majd elismerte a TV2, hogy hibázott

A TV2 a hétvégén még visszautasította, hogy erőszak történt, hétfőn azonban elismerték, olyan jelenet is képernyőre került, amelyben az egyik női szereplőt játékostársa méltatlan, megalázó helyzetbe hozta. A képsorok közlése pedig az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott. A csatorna hibát követett el, ezért Yvonne Dederick ügyvezető igazgató döntése értelmében belső vizsgálat indult. 

Kedden az is kiderült, hogy mivel a TV2 műsora a brit joghatóság alá tartozó Super TV2-n is fut, a Médiahatóság egyszerre két eljárást folytat. Utóbbiba az uniót is be kell vonni.

Jó nagy maflást kaphat a TV2

Úgy tűnik, sokba kerülhet a csatornának az Éden Hoteles ügy. Pedig egyszer már ráfáztak. Kérdés, hogy egy ekkora médiaóriásnak mekkora büntetés kottyanna meg. 10 millió, 20 vagy 100? Minderről bővebben itt írtunk.

Olvasói sztorik