Belföld

Éden Hotel: Elismerte a TV2, hogy hibázott

Eden-Nori(960x640).jpg (éden nóri, )
Eden-Nori(960x640).jpg (éden nóri, )

A csatorna vizsgálatot indít, hogy tisztázzák az adásba került erőszakos cselekményt.

Botrányt keltett a hétvégén, hogy a TV2-n futó Éden Hotel valóságshow egyik férfi szereplője szexre próbálta kényszeríteni az egyik női játékost és agresszíven leordította, miután a nő erre nem volt hajlandó. Az általunk megkérdezett szakértő azt mondta: a látottakat “jobb helyeken szexuális erőszak kísérletének nevezik”. A történteket – melyek akár bűncselekménynek is minősülhetnek – a kereskedelmi csatorna hétfőig próbálta mentegetni, délutánra azonban megváltoztatták álláspontjukat.

A TV2 közleményében elismerte, hogy „olyan jelenet is képernyőre került, amelyben az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe hozta”, valamint azt is, hogy „a képsorok közlése nemcsak a televíziónézők, hanem az egész társadalom felé rossz üzenetet hordozott”. „A szóban forgó jelenet és a kapcsolódó kommentár adásba engedésével a csatorna hibát követett el” – írják, hozzátéve, hogy Yvonne Dederick, a csatorna ügyvezetője úgy döntött: belső vizsgálat indul.

Azt írják: a cél, hogy a helyzet tisztázásával levonják a megfelelő konzekvenciákat, ehhez, ha szükséges, külső szakértőt is bevonnak.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik