Szórakozás

A dán királynő születésnapján lép fel az Attraction

attraction (attraction)
attraction (attraction)

Óriási megtiszteltetés, hogy a magyar társulat műsora nyithatja meg a gálaestet.

A Britain’s Got Talent győzelme után Magyarország utazó nagyköveteiként aposztrofálta Áder János köztársasági elnök az Attraction Performances látványszínházat. A nagykövetek ma este ismét az ország hírnevét öregbítik, ugyanis Dánia királynőjének 75. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségsorozat gálaestjét ugyanis a magyar társulat műsora nyitja meg.

„Nem ez az első ilyen előkelő felkérésünk, ennek ellenére mégis úgy izgulunk, mintha az első fellépésünk lenne” – mondta a társulat vezető koreográfusa, Szűcs Zoltán a Hír24-nek. “Talán ez érthető is, hiszen Dánia nemzeti műsorát megnyitni óriási megtiszteltetés. A királyi család meghívására érkeztünk Koppenhágába, s annyit elárulhatok, hogy a II. Margit dán királynő születésnapja alkalmából készült, Dánia történetét bemutató műsorunk a királyi himnuszra épül.”

 Fotó: Attraction

Az Attraction Performances látványszínház a 2013-as Britain’s Got Talent megnyerése óta fellépett – egyebek közt – Anglia, Dubai, Kazahsztán és Kína nemzeti ünnepén. A társulatot kifejezetten a külföldi országok kormányai hívják meg.

„Nem lehet az ilyen felkéréseket mindennapinak tekinteni, hiszen ezek olyan volumenű megtisztelő feladatok, amiről egy művész csak álmodhat. Csodaként élünk meg minden ilyen fellépést. És ilyenkor igazolódik be a mondás, miszerint érdemes az álmainkban hinni” – zárt le Szűcs Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik