Szórakozás

8 millióért beszél a disznókról Szőke András

A színész a Földművelésügyi Minisztériummal kötött szerződést a sertésstratégia és háztáji gazdálkodás népszerűsítésére.

Többmilliós szerződést kötött Szőke András és vállalkozása a Földművelésügyi Minisztériumtól. A Balázs Béla-díjas filmrendezőt a háztáji gazdálkodást és az úgynevezett sertésstratégia népszerűsítésére kérték fel, már nem is először.

Tavaly áfával együtt 5 millió forintért népszerűsítette a témát, és annyira elégedettek voltak az agrártárcánál a munkájával, hogy az idei évre újra szerződést kötöttek cégével havi 393 701 Ft+áfáért, vagyis bruttó félmillióért. A Blikk szerint ez a szerződés hat hónapja alatt időarányosan bruttó további hárommillió forintot jelent a Palió Sztár Kft.-nek, azaz a tavalyi és idei bevételei együttesen bruttó nyolcmillió forintot tettek ki.

“Járom az országot, beszélgetek falusi emberekkel. Részt veszek rendezvényeken, videókat, animációkat csinálok, megosztom ezeket a közösségi oldalon, videomegosztó portálon. Nemrég Abádszalókon vágtunk disznót, az eseményen tízezer ember vett részt. Óriási élmény volt. (…) Tavaly 16 hátrányos helyzetű településen jártunk, iskolás gyerekeknél. Ilyenkor játékos, köz­érthető módon mesélünk egy-egy érdekesebb történetet. Szóba kerülhet a vidéki élet, a sertés, mangalica, bármi, ami ezzel kapcsolatos” – mondta a lapnak Szőke András.

Egyébként nem ő az első híresség, aki kapcsolatba kerül a minisztériummal. Néhány hete a Class FM műsorvezetője, Rákóczi Feri kényszerült magyarázkodni egy hasonló szerződés miatt, mivel a munkáltatója tudta nélkül írt alá. Végül vissza is mondta az állami megbízást.


Fotó: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik