Belföld

A minisztérium a Facebookon ment neki a Magyar Nemzetnek

Meghamisított Nagy István interjú közreadásával vádolja egy Facebook-bejegyzésben a Magyar Nemzetet a Földművelésügyi Minisztérium.

A poén: a Nemzet igazából nem is közölte Nagy nyilatkozatát – írja a cink.hu. Az agrártárca a közösségi oldalon megjelentetett nyilatkozatában – amelyben a számukra leginkább sérelmes momentumokra csupa nagybetűvel, kvázi kiabálva hívja fel a figyelmet – azt állítja: nem járultak hozzá a Nagy István államtitkárral készített interjú közzétételéhez az mno.hu-n.

ENNEK OKA PEDIG AZ VOLT, HOGY A MINISZTÉRIUM SZÁMÁRA MEGKÜLDÖTT ANYAG VALÓTLANSÁGOKAT ÁLLÍTOTT. A SZÖVEG NEM TÜKRÖZTE AZ INTERJÚBAN ELMONDOTTAKAT, UGYANAKKOR OLYAN GONDOLATOT IS A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁRÁNAK TULAJDONÍTOTT, AMELYET NAGY ISTVÁN EGYÁLTALÁN NEM MONDOTT.

– fogalmaz a tárca. Az említett cikk arról szól, hogy a földadó kifejezetten hátrányosan érinti a pár hektár földjüket haszonbérbe adó falusiakat. Az államtitkár mindössze egy korábbi televíziós megszólalása kapcsán szerepel az anyagban, melyben leszögezik: az államtitkárral interjút készítettek, ő azonban nem járult hozzá annak közléséhez. 

“A Földművelésügyi Minisztérium mindezt felháborítónak, elfogadhatatlannak és az etikus újságírói magatartással összeegyeztethetetlennek tartja” – összegeznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik