Szórakozás

Napokig virrasztott a Gáspár család

Győzike édesanyja hétfőn hunyt el, szerettei pedig a hagyományok szerint a temetésig virrasztanak érte.

Gáspár Győző kedden jelentette be a szomorú hírt, édesanyja elveszítette a harcot a rákkal való küzdelemben. Marika néni március 9-én hunyt el, búcsúztatóját pedig csütörtök délután tartják a nógrádmegyeri temetőben. A család addig virraszt.

“Csütörtök reggelig tart a virrasztás, utána pedig kezdetét veszi a búcsúztató. Nálunk a koporsós temetés a szokás, és általában nyitott koporsóban veszünk búcsút a halottól, de édesapámmal megegyeztünk, hogy ettől mi most eltekintünk. Megviselte édesanyámat a betegség, úgyhogy jobbnak láttuk, ha így döntünk” – mesélte a Blikknek Győzike, aki azt is elmondta, hogy a szokásoktól eltérően, édesanyja kívánságára, Jimmy dalok szólnak majd a temetésen.

“Elvileg ilyenkor minden cigány családban cigányzene szól, de anyu ezt nem akarta. Hatalmas tisztelője volt Zámbó Jimmynek, egy éven keresztül gyászolta a Királyt, úgyhogy azt szerette volna, ha az ő dalai csendülnek fel a temetésén. Ezt pedig tiszteletben tartjuk. Mi Zsoltival pedig Czibi Norbi: Úgy szeretném meghálálni című dalával szeretnénk végső búcsút venni édesanyánktól” – tette hozzá a showman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik