Szórakozás

S.Nagy István halála után is gondoskodik özvegyéről

Habár Csongrádi Kata fájdalma még nem csillapodott, legalább az anyagiak miatt nem kell, hogy izguljon. Férje szerzeményeinek jogdíja ugyanis többmilliós bevételt jelent évente.

A hosszú betegeskedés után elhunyt S.Nagy István a magyar könnyűzeneipar egyik legkiemelkedőbb dalszövegírója volt, szerzeményeit mai napig kiemelten játsszák a rádiók, tévék, és élőben is többezerszer hangzik el évente.

“Az Artisjus adatai alapján 2013-ban a magyar rádiók műsorában 5565 alkalommal hangzott el olyan mű, amelyben S. Nagy István szerző volt. A televíziók 4008 alkalommal játszottak ilyen műveket, koncerteken pedig összesen 6279 alkalommal” – tájékoztatta a Blikket Deme Zsófia, a jogvédő iroda kommunikációs munkatársa.

A napilap a nyilvános előadási és sugárzási jogdíjakból azt is kiszámolta, hogy S.Nagy 2013-as jövedelme legalább 6,3 millió forint lehetett. A 2014-es összesítés ugyan még nem készült el, de a szövegíró özvegyének, Csongrádi Katának biztosan nem kell aggódnia a megélhetés miatt, a jövőben sem.

“Borzasztóan büszkén és boldogan húzta ki magát, amikor az éves adatokat megmutattam neki. Éltető erőt adott neki minden öröminfúzió” – mesélte a napokig csak zokogó színésznő, majd azt is elárulta, hogy egykor koránt sem éltek ilyen jól.

“Soha nem voltak fontosak az anyagi körülmények, hiszen egykor rettenetesen szegények voltunk. A pici lakásunkra éveken át gyűjtöttünk. Nekem ez a szerelem volt a legnagyobb ajándékom. Hálás vagyok a sorsnak, hogy 37 éven át vele lehettem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik