Szórakozás

Szerelmi vallomással búcsúzott S. Nagy István

S(960x640).jpg (s.nagy istván, csongrádi kata, )
S(960x640).jpg (s.nagy istván, csongrádi kata, )

A tegnap hajnalban elhunyt dalszövegíró feleségéhez, Csongrádi Katához intézte utolsó szavait. A pár 37 évig élt együtt.

Éppen 81. születésnapján érte a halál S. Nagy Istvánt, EMeRton-díjas, és Artisjus-életműdíjas dalszövegírót – írtuk meg tegnap a szomorú hírt. A magyar könnyűzene nagy alakja több ezer örökzöld slágert hagyott maga után, és ahogy párja, Csongádi Kata a Blikknek elárulta, ez a tudat még utolsó perceit is megkönnyítette.

“Kedden infarktust kapott, át kellett szállítani az intenzív osztályra. Éjszaka még úgy volt, ezúttal is sikerül megmenteni, de hajnalra végleg feladta. Elfáradt a szíve. Amikor még eszméleténél volt, elmesélte, óriási öröm volt számára, hogy ezrek ünnepelték tavaly év végén 60 éves jubileumi szerzői estjén a Budapesti Operettszínházban. Arról is beszélt, mennyire örül, amiért fiatalok is éneklik a dalait, és a mai napig játsszák a számait. Az utolsó pillanatokban is hálás volt, hogy ennyire szeretik. Boldog volt, mert az életét annak szentelte, hogy örömet szerezzen az embereknek a számaival” – mesélte a lapnak megtörten a művésznő, aki végig férje betegágya mellett volt.

“Szerelmesen rám nézett, és azt mondta nekem: „Imádlak, és mindent köszönök”… Majd gyengéden megsimogatta és megszorította a kezemet… Mosolygott… Így távozott!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik