Szórakozás

Rákos Schuster Lóri, a P. Mobil vezetője

A rocklegenda elkezdte a kemoterápiás kezelést, de még a kórházból is fellépéseket szervez.

A P. Mobil vezetőjére, Schuster Lórira év elején komoly panaszokkal került kórházba, a vizsgálatok során derült ki, hogy rákos.

“Tüdőgyulladás miatt világítottak belém márciusban, és gyanús foltokat láttak a májamon. De sajnos még ez volt a jó hír, mert vastagbéldaganatot is találtak. Megműtöttek, egy hétre rá pedig vénás májtrombózist kaptam. Közvetlen közelről kacsintottam össze a halállal, amikor mint egy halat felvágtak, de valahogy összetákoltak. Utána három hétig lebegtem az ágyban egy hideg lehelettel a tarkómon, majd megkezdődött egy hosszabb folyamat, amit a többség kemoterápia néven ismer. Nemrég vágattam le a hajamat, mert már csomókban hullott. Jobb ez így. (…) Nem akarom, hogy sajnáljanak! Lelkileg és agyilag sincsen semmi bajom, a betegségemet pedig nem szégyellem, hiszen ezek a rossz sejtek mindig is itt voltak bennem, csak a lázadásuk vette kezdetét 2014-ben. Akasszuk össze a bajszunkat, ám legyen! A bajszom még megvan, és azt nem adom” – mondta a Blikknek a rocklegenda, aki a betegsége ideje alatt is kézben tartotta a P. Mobil ügyeit.

“Olyan nehezen viselték a srácok, hogy hiányzom közülük, mint jómagam, de erőt adott, hogy a kórházból is meg tudtam szervezni a bulikat, és dalszövegek is születtek az új lemezre. Küldetésemnek érzem, hogy a rockzenét érző és értő kölykök méltó formában, az ország minden pontján hozzáférhessenek a műfaj régi nagy dolgaihoz. Nem tudom, ott lehetek-e a koncerteken, ki vagyok szolgáltatva az állapotomnak, és még kérdéses, operálható leszek-e. Az onkológus szerint még akár öt évig is élhetek” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik