Élet-Stílus

A gyermeke életét választotta a kemoterápia helyett

Qiu Yuanyuan  (temetés, )
Qiu Yuanyuan  (temetés, )

A saját életét adta, amikor életet adott kisfiának a rákbeteg nő.

Elhunyt az a 26 éves kínai televíziós riporternő, aki nem kért kemoterápiás kezelést, miután terhessége alatt kiderült, hogy rákos – jelentette a kínai sajtó. Az önfeláldozó anyuka azért nem vállalta az életmentő beavatkozást, mert azzal magzata életét sodorta volna veszélybe. Qiu Yuanyuan aznap halt meg, amikor családja arra készült, hogy megünnepelje, fia száz napja született.

A fiatal tévés márciusban tudta meg, hogy várandós lett, de csak pár hónapig örülhetett felhőtlenül a gyermekáldásnak. Júliusban ugyanis egy orvosi ellenőrzés közben kiderült, hogy előrehaladott rákban szenved. Féltve gyermeke egészségét, nem vállalta a kemoterápiát, és emiatt a rákos sejtek tovább terjedtek testében.

 
Qiu Yuanyuan 

Qiu szeptemberben életveszélyesés állapotba került, és kórházba szállították, ahol egymás után két műtétet hajtottak végre rajta. Az első egy császármetszés volt, amivel éltre segítették gyermekét, a másik operációval pedig egy tumort távolítottak el a testéből.

Az anyukát még húsz napon át kezelték a kórházban, de végül az orvosok kénytelenek voltak közölni a rossz hírt a családdal: a rákos sejtek már annyira szétterjedtek a testében, hogy nem lehet megmenteni az életét. A nő hazatért szülővárosába családjához, hogy életének utolsó napjait velük, és kisfiával töltse, akiért az életét adta.

Qiu december 10-én halt meg, amikor fia száznapos volt.

Qiu Yuanyuan temetése

Ajánlott videó

Olvasói sztorik