Szórakozás

Elton John már most szentté avatná Ferenc pápát

A brit zenész az AIDS elleni küzdelmet támogató szokásos évi jótékonysági rendezvényén beszélt arról, hogy a melegek katolikus egyházon belüli elfogadására irányuló megnyilvánulásai miatt tekint "hősként" a pápára.

Az Elton John AIDS Alapítvány New York-i rendezvényének házigazdájaként elmondott beszédében a zenész hangsúlyozta, Ferenc pápa kiszélesíti a határokat az egyházban. “Avassuk szentté ezt az embert már most, rendben?” – mondta Elton John, akinek alapítványa 3,7 millió dollárt (907 millió forint) gyűjtött a kedd esti gálán.

“Tíz évvel ezelőtt az AIDS elleni küzdelem egyik legnagyobb akadálya a katolikus egyház volt. Ma olyan pápánk van, aki nyíltan beszél a problémáról”- fogalmazott a zenész. Mint elmondta, Ferenc pápa különleges, jószívű ember, aki azt szeretné, hogy mindenki részesüljön Isten szeretetéből. “Hatalmas az a feladat, amelyet az egyházon belül véghez kíván vinni. Bátor és vakmerő, és éppen ez az, amelyre ma szükségünk van a világban” – hangsúlyozta John.

A zenész házastársa, David Furnish mellett Neil Patrick Harris, Alec Baldwin, Matt Lauer és Anderson Cooper újságíró is részt vett a rendezvényen, amelyen egyebek közt egy-egy velük való közös ebédre lehetett licitálni. A komolyabb tételek közt szerepelt egy Damien Hirst-festmény, amely 270 ezer dollárért talált gazdára, valamint egy Robert Mapplethorpe-alkotás, amely 90 ezer dollárért kelt el. Harmincötezer dollárt fizettek továbbá Elton John New York-i újévi koncertjére szóló négy jegyért, illetve backstage belépőkért.

A zenész, aki nagyrészt ülve töltötte az estét múlt heti térdoperációja miatt, a rendezvény zárásaként néhány klasszikussal, köztük a Tiny Dancer és a Your Song című számokkal örvendeztette meg az egybegyűlteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik