Szórakozás

Berki megmagyarázta miért esett össze

Az Édes Élet sztárja múlt héten élő adásban mutatta meg testét, amin már nem dagadnak úgy az izmok, mint korábban. Doppinggal vádolják, persze ő tagad.

Berki Krisztián múlt pénteken a Fem3 Café adásában dobta le a ruháit, a látványra pedig azonnal lecsapott egy testépítő közösség. Szerintük azért estek így össze Berki izmai, mert leállt a koksszal, Krisztián azonban a Borsnak elárulta, hogy miért adott le 20 kilót.

“Mindenféle táplálékkiegészítőket szedtem. Ez elengedhetetlen és fontos része a tömegnövelésnek, ezek nélkül nem tudtam volna elérni az akkori formámat. Belevágtam a kaszkadőrködésbe, ami száz kiló fölött nem szerencsés foglalkozás, ezért tudatosan kezdtem el fogyni. Egy filmre készülök, ezért bármit elkövetek, hogy megfeleljek a feladatra, és igen, hatalmas izomtömegtől szabadultam meg az utóbbi időben” – kezdte a testalkata miatt magát vízisiklónak nevező Berki, aki még egy fricskát is adott a siránkozó túlsúlyosoknak.

“Levettem a súlyzós edzések számát heti háromra, emellett rengeteget kardiózom és bokszolok. A táplálkozásomat pedig mindez annyiban érinti, hogy elhagytam a szénhidrátot. Ez ennyire egyszerű, úgyhogy senki ne magyarázzon nekem, hogy nem tud lefogyni, mert itt van az élő példa rá, hogy lehetséges!”

Gruber Vilmos Károly, a Magyar Test­építő és Fitness Szövetség elnökségi tagja azonban elárult néhány kulisszatitkot a doppingszerekről: “Két fajta ember van, aki bevallja, és aki tagadja. Van egy mondás bizonyos körökben: csak az doppingol, akit elkapnak. Az izomrostok számát nem lehet tovább növelni egy bizonyos szint után, csak a vastagságát. Az ehhez szükséges vegyszereket – én így hívom ezeket – óvatosan kell használni, aztán óvatosan is kell leállni vele. Ha hirtelen megvonja magától a sportoló a vegyszereket, szervezete összeesik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik