Szórakozás

Farúddal támadt a trafikosra

Vádat emelt az ügyészség a csongrádi dohányboltrabló ellen.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az év elején kirabolták Csongrádon a Szentesi úti benzinkút mögötti nemzeti dohányboltot. A rendőrség nagy erőkkel nyomozott a tettes után. A főkapitányság 200 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít előkeríteni a férfit.

Néhány hónappal később sikerült kézre keríteni az elkövetőt. A férfi a kihallgatásán mindent beismert. Elmondta, a tévéhíradóból vette az ötletet a rabláshoz. A rendőrségi közlemény szerint a 25 éves férfi egy baseballütőt fogott a trafikosra. Azzal kényszerítette a kasszában lévő pénz átadására.

A vádlott a fejére egy kapucnit húzott, arca elé egy sálat tekert, valamint egy napszemüveget vett fel és magához vett egy körülbelül 80 centiméter hosszú farudat, melyet ütésre emelve azt a boltban dolgozó sértettre emelte – olvasható immáron a Csongrád Megyei Főügyészség közleményében.

A vádhatóság nyilatkozata szerint a rabló 128 ezer forintot zsákmányolt.

A Csongrádi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja. Az ügyész fegyházbüntetés kiszabására tett javaslatot az ügyben eljáró Csongrádi Járásbíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik