Szórakozás

Kitessékelték a hajléktalanszállóról ezért egy ott dolgozóra támadt

Ittasan érkezett a szociális otthonba, ezért egy hónapra kitiltották onnan. Az egyik segítőn akarta ezt megtorolni.

Vádat emelt a szentesi ügyészség egy hajléktalan férfi ellen, aki rátámadt a városi szociális központ egyik dolgozójára, miután megpróbálta őt kitessékelni a szállóról.

Az eset még az év elején történt. A vádirat szerint az otthontalan férfi ittasan érkezett az intézménybe, és bár nem volt részeg, a házirend több pontját is megszegte, zavarta a többieket, így a hely vezetője 30 napra kitiltotta őt onnan.

Az egyik szociális segítő feladata volt, hogy a férfit a korábban otthagyott ruháihoz kísérje, hogy azokat összeszedhesse. A most bíróság elé állított férfi rajta kérte számon a kilakoltatását. Előbb megütötte, majd a védekező segítővel dulakodni kezdett. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotában levő vádlottnál beszámítási képességet korlátozó vagy kizáró tényező nem merült fel – olvasható a vádhatóság közleményében.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a bűnösségének megállapítása esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik