Szórakozás

Ízekre szedte Gesztit Puzsér

A végéhez közeledik az X-Faktor. Új sorozatunkban azonban nem csak a műsorról esik szó. Puzsér Róbert ugyanis egy kicsit sem fogta vissza magát és keményen beszólt a mentoroknak. Először Geszti Pétert vettük közösen górcső alá.

Az idei X-Faktorban a régi mentorok közül egyedül Geszti Péter tarthatta meg a “székét” – nem véletlenül. Tökéletesen tudja, hogy mit szeret a közönség és mire van szüksége a médiának, mitől lesz “eladható” és érdekes egy énekes. Nem csak a tehetség számított nála, hanem valóban az a sokat emlegetett és megmagyarázhatatlan X is.

Fotó: Kummer János

Ezek alapján nem csoda, hogy sikerült két mentorálját a pornómúlttól szabadulni akaró Krasznai Tündét és az eddig egyszer sem párbajozó Danics Dórát is bejutatnia az X-Faktor döntőjébe. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy alakult volna a végső mezőny, ha a Barátok közt színésze, Bozsek Márk nem adja fel idő előtt a versenyt.

Geszti összességében a legjobban teljesítő mentor és hogy van-e esély arra, hogy Tünde vagy Dóra nyerjen? Kérdés, hogy Tündének meg tudja-e “bocsátani” a közönség a múltját. Ő amúgy jobban viselné a győzelem után járó figyelmet, míg Dóra nagyon érzékeny. Amikor tavaly jelentkezett a műsorba, akkor szinte beleroppant abba, hogy nem vitték tovább az élő műsorokba. Azóta persze sokat fejlődött és lelkileg is megerősödött.

Puzsér Róbert Gesztiről:

“A karrierje során valójában sosem lett dalszerző, mindig szöveggyáros maradt. Elmarad ugyan a legnagyobbaktól, Romhányi Józseftől és Speier Dávidtól, de tagadhatatlan, hogy jelentős szöveggyáros. Sajnálatos, hogy még mindig a Viva TV nemzedékének gyárt szórakoztató tartalmat, húsz év elteltével is ugyanazt a könnyed, felszínes popzenét. Hamar rájött, hogy az a minőségű világmegfejtés, miszerint “Télen-nyáron nyár” tökéletesen megfelel a tinik igényeinek. Azt persze sosem vártam tőle, hogy egy Bereményi Géza legyen, de azért öt centinél mélyebbre is hasíthatna a strófáival. Ma már az egykori Rapülők-rajongók gyerekeinek szövegel, sajnálatos módon ötvenéves korára se találta meg a kivezető utat a Dzsungel könyve Balu medvéjének hóna alól. Emellett azt is sérelmezem Geszti tevékenysége kapcsán, hogy az @RC kiállítással a tudat piaci adásvétlére szolgáló óriásplakát-marketinget egyfajta kortárs művészeti irányzatként igyekszik felmutatni. Méltányolandó teljesítmény ugyanakkor, hogy a Nemzeti Vágta révén két olyan merőben különböző brandet volt képes keresztezni, mint a 2006 őszi, Kossuth téri Alkotmányozó Nemzetgyűlés valamint a Forma-1″


Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik