Szórakozás

Íme a rendőrség verziója Paul Walker haláláról

Gyorsulási verseny vezethetett a Halálos iramban-filmek sztárjának, Paul Walkernek a halálához - közölte hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió.

A nyomozók vasárnap azt a tippet kapták telefonon, hogy egy másik gépkocsi is a helyszínen volt, amikor a Walker autóversenyző társa által vezetett 2005-ös Porsche Carrera GT lámpaoszlopnak csapódott és kigyulladt. A Los Angeles megyei seriffi hivatal kivizsgálja annak lehetőségét, hogy a tragédia valóban versengés során következett-e be, mint ahogy annak is megpróbál utána járni, hogy ha ilyen nem is történt, okozhatta-e a balesetet egy hirtelen irányt változtató másik jármű.

Annyi bizonyos, hogy a Porsche túllépte az úton megengedett sebességet. Az autó által eltalált lámpaoszlopon egy 45 mérföldes (72 kilométeres) sebességkorlátot jelző tábla volt. A balesetet szenvedett, 10 hengeres, 610 lóerős gépkocsit az Autoweek magazin szerint még a hivatásos gépkocsivezetők is nehezen kormányozható típusnak tartották.

Fotó: AFP/Getty Images/David Buchan

Szemtanúk beszámolója szerint egyébként Paul Walker és barátja, Roger Rodas autójával nem volt minden rendben. Az újabb feltételezésekről itt olvashatnak bővebben!

A színész magyar barátja, Antal Krisztián autóversenyző a StoryOnline-nak kísértetiesen hasonló, a fentiekkel összecsengő verziókat vázolt fel a balesetről. Szerinte Rodas tapasztalt versenyző volt, ezért kizárt, hogy elvesztette a kocsija felett az uralmat egy egyenes szakaszon. Ő is úgy véli, hogy műszaki hiba vagy egy másik kocsi okozhatta a tragédiát.

Walker és a sajtóértesülések szerint a Porschét vezető Roger Rodas szombaton egy Santa Calarita-i üzleti park területén halt meg, Hollywoodtól mintegy 50 kilométernyire északra. Az utat, amelyen a baleset bekövetkezett, gyakran használják versenyekre. Két évvel ezelőtt a seriffi hivatal lecsapott a gyorshajtókra ezen az útszakaszon.

A két halott személyazonosságát hivatalosan még nem állapították meg. A hétfői boncolás során egyebek mellett a fogászati kezelési regiszterre támaszkodva igyekeznek majd minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy ki ült a volánnál és ki az utasülésen.

A tragédia helyszínét Walker rajongói virágokkal borították el a hétvégén. A színész éppen a Halálos iramban sorozat hetedik darabján dolgozott, amely jövőre került volna a mozikba. Egyelőre nem világos, hogy a forgatás folytatódik-e.

A baleset alig néhány száz méterre Rodas üzletétől történt. A két férfi a nap folyamán korábban részt vett egy jótékonysági rendezvényen a Fülöp-szigetekre lesújtó Haiyan tájfun áldozatainak megsegítésére. A 40 évesen elhunyt Walker ismert volt karitatív tevékenységéről.