Szórakozás

Őt gyászolja a világ

A csúcs autók és dögös csajok között forgató Paul Walker egyike volt azoknak a világsztároknak, akik a csillogás mellett is emberek tudtak maradni.

Kapcsolódó cikkek

Az autóbalesetben elhunyt színész már kétéves korában, 1975-ben szerepelt egy Pampers pelenkareklámban, később egész gyermekkorát végigkísérték a reklámfilmek. Még javában iskolába járt, amikor két különböző szerepet is eljátszott a Highway to Heaven című sorozatban, amit egy évvel később már egy mozifilm, a Monster in the Closetkövetett, innentől nem volt megállás, minden kétséget kizáróan beindult a színészi karrierje.

Az 1990-es évek második felében olyan filmekben tűnt fel, mint az Ökörikrek, a Pleasantville, a Prérifarkas Blues, A csaj nem jár egyedül vagy a Koponyák. 2001-ben lett igazán ismert Vin Diesel mellett a Halálos iramban című filmben, a színész most ennek a filmnek a hetedik részén dolgozott, ahol Brain O’Connor karakterét alakította Vin Diesel oldalán.

Paul Walker legjobb pillanatai

Walker Kaliforniában, Santa Barbarában élt a kutyáival, egy korábbi barátnőjétől 1998-ban pedig született egy kislánya is. A színész egyik elsőszámú szenvedélye volt a mélytengeri búvárkodás, érdekelte a tengerbiológia, a National Geographic Channel sorozatában ezért is kutatott tizenegy napig fehér cápákat Mexikóban és tett rájuk jeladót.

Rengeteget jótékonykodott és segített az embereken a sztár, 2010 márciusában Walker Chilébe utazott, ahol felajánlotta segítségét a február 27-én történt 8,8-as erősségű földrengést követően, ahol közel ötszáz ember vesztette életét. De ott volt Haitin is a pusztító földrengés után, ekkor alapította a Reach Out Worldwide elnevezésű jótékonysági szervezet, aminek a rendezvénye után történt vele a halálos baleset. A jótékonysági estet is azért szervezték, hogy így is segítsenek a Fülöp-szigetekre lesújtó tájfun károsultjain.

Ahogy írtuk már korábban, hiába tartotta meg a Halálos iramban egyik feltuningolt sportautóját, sem az autóverseny közben, sem a cápák között nem esett baja. A sors furcsa fintora, hogy azért kellett meghalnia, mert ismerőse elveszette az uralmát az új autója fölött.

Videón a Reach Out Worldwide jótékonysági szervezet első két éve

2003-ból pedig még egy kisfilm, „így készült” jelleggel, a színfalak mögülről

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik