Szórakozás

Műszaki hibás autó okozta a színész halálát?

paul walker (paul walker)
paul walker (paul walker)

Szemtanúk beszámolója szerint a vasárnap elhunyt Paul Walker és barátja, Roger Rodas autójával nem volt minden rendben.

A félmillió dolláros Porsce Carrera GT minden valószínűség szerint műszaki hibás lehetett, ezért vesztette életét Paul Walker és barátja, az autót vezető Roger Rodas – írja a TMZ.

Egy jótékonysági esemény után hunyt el

Walker egy barátja kocsijában utazott. Egy próbakörre mentek el egy barátja új kocsijával a Los Angelestől északra található Santa Claritában. A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, a kocsi nekicsapódott egy lámpaoszlopnak, majd egy fának, és kigyulladt.

Szerintük a kormányfolyadék szivárgott, ezért vesztette el az uralmat az irányítás felett a sofőr. A lángoló autót lefilmezők pedig azt állítják, hogy egy olyan helyen gyulladt ki a sportkocsi, ahol autó nem szokott lángra kapni. A tűzben a két áldozat holtteste annyira összeégett, hogy foglenyomatot kellett venni tőlük a személyazonosítás miatt.

A lap már korábban azt is megírta, hogy az autóhoz nem nyúltak hozzá házilag, továbbá ritkán használták, jó állapotban volt – ezek is arra utalnak, hogy gyári hibás autó okozta a színész halálát.

Roger fia az elsők között érkezett

Az ütközést követően Roger nyolcéves kisfia az elsők között volt, aki a helyszínre érkezett, hiába mondták neki, hogy apja és a színész életben van, a fiú megpróbált a kocsihoz rohanni és kihúzni őt a lángoló autóból. „Átugrott egy kerítésen, hogy segítsen az apján, nagyon megindító volt” – mesélte egy szemtanú.

A készülő filmjében temetőben is forgatott

November 27-én, három nappal Paul Walker halála előtt szivárgott ki egy előzetes a készülő Halálos iramban hetedik részéről, amiben Walker megígéri az őt kérdezi színésztársának, hogy már csak egyszer mennek a temetőbe.

„Promise me, no more funerals.” „Just one more.” „Ígérd meg, hogy nincs több temetés.” „Csak még egy.” – hangzik el a felvételen.

A Daily Mail – cáfolva a TMZ értesüléseit – azonban arról ír, hogy a nyomozás vezetője szerint a nagy sebesség okozhatta a színész és barátjának a halálát, ezt támasztja alá az is, hogy a nyolc pontos biztonsági öv egyik darabját az autóból kiszakadva, a földön heverve találták a helyszínre érkező rendőrök. Az igazság azonban, miszerint műszaki hiba vagy a nagy sebesség vezetett a tragédiához, csak a hivatalos vizsgálat után fog kiderülni.

A halálhír után a Halálos iramban stábja bejelentette, hogy minden valószínűség szerint csúszni fog a hetedik rész, James Wan rendező pedig bejelentette, hogy a tragédia miatt valószínűleg át fogják írni a történetet.

Olvasói sztorik