Szórakozás

Már négy hónapos az agyhalott kismama babája

Már négy hónapos az a kisbaba, akinek az édesanyja három hónappal azután adott életet, hogy az agyműködése visszavonhatatlanul megszűnt. A baba enyhítheti a családtagok gyászát, akiknek abban a pillanatban, amikor felsírt az újszülött, örökre el kellett engedniük az édesanyját.

A magyar orvosi szenzáció híre bejárta a világot. A Debreceni Egyetemi Klinika orvosainak sikerült az, amire rajtuk kívül még csak kevesen voltak képesek, hogy ilyen hosszú ideig fenntartsák egy immár menthetetlen kismama életfunkcióit, hogy megszülessen a gyermeke. A drámai történetről beszámolt a Washington Posttól kezdve a China Dailyig minden jelentősebb újság. A váratlanul drámai helyzetbe került élettárs-apa, az asszony szülei és orvosai rendkívüli döntés elé kerültek. Hagyják-e meghalni az élő magzatot, vagy próbálják meg a szinte lehetetlent? És miközben az anyukát siratták, az új életet választották.

Hogy hogyan látta az agyhalott kismama 92 napját az az orvos-csapat, amelyik gondozta őt és a kisbabát, és hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, az a BEST magazin e heti számából kiderül.

Olvasói sztorik