A versenyre nevezett ötven csapat között három külföldi brigád is keverte a hurkának valót a városi Sportcsarnokban. Hagyományos fehér hurkával, véres vagy különleges recepttel lehetett nevezni. Minden csapat ötkilónyi húst, háromkilónyi rizst kapott a szervezőktől, de a fűszereket maguknak kellett vinni. Készült ott elképzelhetetlen összetevőkből is hurka: babos, gombás, tökös, sőt mazsolás kísérlet is volt.
Ezüst diplomások
Kaiser Ildikó, a nagymarosiak „szóvivője” arról számolt be, hogy ők azért indultak a hagyományos kategóriában a kapros hurkájukkal, mert a párja ezt már korábban is készítette a családnak és hatalmas sikere volt. Rittman Tamás a Tápióságban is jól keverte, ízesítette a hozzávalókat, mert a szigorú zsűri ezüst diplomával jutalmazta az eredményt. A neves szakácsokból, élelmezési szakemberekből és tapasztalt feldolgozókból álló kilenctagú zsűri 150 féle hurkát kóstolt végig. Az ízesítés mellett szempont volt a megsült finomság kinézete, sőt még a tálalása is. A nagymarosi Erősemberek csapata jövőre is elindul a versenyben, már ki is találták, hogy milyen hurkakülönlegességgel neveznek.
Fotó: Kaiser Ildikó