Szórakozás

A világ legfurcsább állásai

Tudja, mit csinál egy illatoló, mivel tölti a munkaidejét egy kutyaeledelel-tesztelő, vagy, hogy mennyit dolgozik egy nap egy golflabda-kereső búvár? Eláruljuk.

A brit The Guardian napilap Nancy Rica Schiff fotóművész portrésorozata alapján egy csokorba gyűjtötte a világ legfurábbb munkásembereit. A listán megtaláljuk a Rushmore-hegy kőfaragó-karbantartóját, a washingtoni Smithsonian Természettudományi Múzeum dinoszaurusz-csontvázainak takarítóját és néhány, talán még ezeknél is furcsább szakma képviselőjét.

Illatoló

Egy illatoló a munkaidejét szagok vizsgálatával, illetve az azok megszüntetetésére szolgáló anyagok hatékonyságának ellenőrzésével tölti. Egész nap, hónaljakat, lábakat, szájakat, adott esetben macskaalmokat, vagy épp pelenkákat szagol.

Érdekesség, hogy ezt a jó szimatot és erős gyomrot igénylő munkát többségében nők végzik, a hölgyek ugyanis kifinomultabb szaglással rendelkeznek, mint férfiak.

Golflabda-kereső búvár

A feladata nem más, mint a golfpályák tavaiba pottyant labdákat felhozni a víz aljáról. Ez persze korántsem olyan könnyű, mint azt elsőre gondolnánk. A lapban bemutatott férfi például egy év alatt 40 tonnányi labdát hoz fel a felszínre.

A szakma nagyágyúiról az ESPN, amerikai sportcsatorna riportfilmet is készített.

Forrás: Youtube.com/Forest Rothchild

Tamponellenőr

Azt nem tudni, a reklámokban látott tintás módszerrel, vagy más módon, de bizony minden gyárban ellenőrzik a futószalagról legördülő tamponokat és tisztasági betéteket. A nagy cégek erre külön embereket alkalmaznak, akik napi nyolc órában vizsgálják az elkészült termékek minőségét, nedvszívó képességét, formáját, anyagát és még ki tudja mi mindent.

Kutyaeledel-tesztelő

Mondják, hogy a puding próbája az evés. Ez nyilván az állateledelekre is igaz. Éppen ezért van aki meg is kóstolja őket. Egy szakember vizsgálhatja így az ebeknek szánt jutalomfalatok ízét, vagy állagát, de azt is meg tudja mondani, valóban az került e a kutyakekszbe, ami a csomagoláson rajta van.

Jót vagy sokért

Persze előbbieknél jóval szórakoztatóbb munkákat is találni. Egy londoni piac például sörkóstoló munkakörben foglalkoztat egy helyi férfit, egy másik angol cégnek pedig luxuságy-tesztelő alkalmazottja van.

És ha csak sokat keresne normál munkával, elég egy jó szakmát kitanulnia és az Egyesült Államokban akár 4 milliós fizetések is várhatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik