Nagyvilág

Amerika legfehérebb munkái

Az állatorvosok több mint kilencven százaléka fehér bőrű Amerikában, egy friss felmérés szerint ezzel ez a szakma lett a „legfehérebb”.

Az Amerikai Egyesült Államok munkaügyi hivatalának legfrissebb beszámolója szerint számtalan olyan munkakör található még ezenkívül is az országban, ahol feketéknek vagy épp latinoknak esélyük sincs elhelyezkedni.

A The Atlantic cikke szerint az amerikai munkaügyi hivatal harminchárom olyan munkakört talált, ahol tíz dolgozóból legalább kilenc fehér bőrű. A hivatal a felmérésében arra is felhívja a figyelmet, hogy ez a tendencia az utóbbi időben tovább növekedett, valamint a jövőben is arra lehet számítani, hogy az említett munkakörökben nehéz lesz állást találni, ha valaki nem fehér bőrű.

A már említett állatorvosok mellett, ahol a fehérek aránya 96,5%, a második helyen a földművesek (95,8%) végeztek, míg harmadikok lettek a bányagép-üzemeltetők (95,4%).

A listán szerepelnek még például a vasmunkások (93,5%), a vadászpilóták (93%), a malomipar dolgozói (94,3%) vagy éppen a csontkovácsok (91,4%). A teljes, angol nyelvű lista itt található meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik