Szórakozás

Alföldi: „Felnőtt hozzáállás, hogy vállaljuk magunkat”

Az X-Faktor mentora elmondta a véleményét a rendezését ért kritikákkal és a coming outjának fogadtatásával kapcsolatban.

Alföldi Róbert az utóbbi időben kapott hideget-meleget. Az István, a király Alföldi-féle változata alaposan megosztotta a közvéleményt, de ugyanez volt a helyzet a nemrégiben tett coming outjával kapcsolatban is. Az X-Faktor mentora Facebook-oldalán fogalmazta meg – a tőle megszokott körültekintéssel – véleményét az őt ért kritikákkal és a társadalom problémáival kapcsolatban.

“Én soha nem azért rendeztem meg valamit, hogy provokáljon. De ettől függetlenül azt gondolom, hogy a színháznak – jó értelemben – provokálnia kell. Nem az én rendezéseim, hanem a témáim provokálják az embereket. A legnagyobb problémának én azt tartom, hogy nem tudunk szembenézni azzal, amik vagyunk. Sem személyre bontva, sem társadalmilag. Azt látom, hogy a környező országokban, ahol tisztázták saját maguk előtt a történelmüket és az abban betöltött szerepüket, megnyugodtak a kedélyek, és el tudtak indulni valamerre. Mi erre nem vagyunk hajlandóak, mert félünk. Felnőtt hozzáállás, hogy vállaljuk magukat, és én így gondolkodom társadalmi szinten is” – írta ki Facebook-oldalára Alföldi.

Fotó: Ancsin Gábor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik