Szórakozás

Tehenet gázolt a vonat

Sínekre tévedt tehenet gázolt el a vonat Szentes és Nagytőke között. A tűzoltóknak kellett beavatkozniuk.

– A nap folyamán ismét a szabadtéri tüzek adták a legtöbb munkát egységeinknek. Három esetben aljnövényzet, száraz fű égett – Szatymazon fél hektár, Zákányszék térségében egy hektár, Makón 30 négyzetméter területen, illetve a Szegeden, egy kigyulladt személygépkocsihoz is ki kellett vonulnia munkatársainknak – ismertette a tegnapi nap tűzeseteit Arany-Tóth Attila tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzoltó hadnagy a műszaki mentések kapcsán egy különös esetről számolt be. A Szentes és Nagytőke közötti vasútvonalon egy a sínekre tévedt tehenet gázolt el a vonat. A vasúti kocsik teljesen maguk alá gyűrték az állatot. A szentesi tűzoltóknak kéziszerszámok segítségével sikerült kiszedniük az állat maradványait a vonat alól, így az folytathatta az útját.

Két másik műszaki mentésre került sor Csongrád megyében az elmúlt 24 órában. Szegeden egy személyautó felhajtott egy járdaszigetre, ahol is fennakadt. Végül a városi tűzoltók segítségével sikerült kiszabadítani a pórul járt autót. Késő este egy közlekedési balesethez riasztották a megyeszékhely tűzoltóit. Az 5408. számú úton egy személygépjármű teherautóval ütközött, ahol is egy személy beszorult a járművébe. A szegedi egység kiérkezéséig a mentősöknek sikerült kiemelniük a sérültet, így a tűzoltók a járművek áramtalanítását, valamint az útpálya felszabadítását végezték el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik