Szórakozás

Avartüzek tomboltak megyeszerte

Hét tűzesethez riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat a tegnapi nap folyamán. Valamennyi esetben avar illetve aljnövényzet égett.

– Szentesi egységünk Kajánújfalura távozott, ahol a 4401. számú úton egy vontató által szállított szalmabálák gyulladtak meg. A tűz a közeli erdősáv aljnövényzetére is átterjedt, munkatársaink a szarvasi hivatásos egységekkel közösen oltották a tüzet. Hódmezővásárhelyen, a Csomorkányi úton töltésoldal égett: ott hódmezővásárhelyi egységeink munkájára volt szükség. A kora délutáni órákban Mórahalom közelében lángolt az aljnövényzet, a tűz eloltása öt egység – szegedi -, ruzsai hivatásosok, illetve ásotthalmi -, és mórahalmi önkéntesek, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat – munkáját igényelte. Az esettel majdnem egyidőben a balástyai önkéntesek is beavatkoztak: a Kisteleki Szőlők vasútállomás közelében tarló égett, amit egy szegedi hivatásos egységgel közösen oltottak el. Szentesi -, illetve ruzsai egységünk ezen kívül még összesen három esetben avatkozott be kisebb avartüzeknél – ismertette az elmúlt 24 óra eseményeit Tátrai János tűzoltó alezredes.

A szegedi egységeknek két műszaki mentést is végre kellett hajtaniuk. A Kereszttöltés utcában egy autóból folyt az üzemanyag, az esti órákban pedig a Bérkert utcában szakadt le egy faág, ezt kellett a kiérkező egység eltávolítania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik