Szórakozás

Menedzserbetegség, avagy a XXI. század népbetegsége

Mai felgyorsult világunk, a folyamatos döntéskényszer és a nagy felelősség, ami a vállunkat nyomja nap mint nap, negatív hatással lehet az egészségünkre.

Talán mindenki érezte már úgy, hogy a napi feladatai és a velük járó feszültség felemészti a stressztűrő-képességét és lassan az egészségét. Mert a stressz nem válogat. Nincs tekintettel nemre, korra, beosztásra, így hiába érezzük magunkat erőnk teljében, akkor is utolérhet minket, pláne, ha a munkánk kapcsán több izzasztó helyzetet élünk át, mint amennyit szeretnénk.

Persze a stressztűrés egyénileg eltér, és több mindentől függhet. Adódhat genetikából, de a személyiségünkön is sok minden múlik, az viszont biztos, hogy ha nem figyelünk a jelekre, betegségekhez vezethet.

A stressz és a menedzseréletmód az emésztőrendszert viselheti meg a legjobban. Egyik tárgyalásról a másikra sietve csak bekapunk egy szendvicset, viszont napi szinten egyre több kávét iszunk, hogy bírjuk a tempót, ami úlzott savtermeléshez vezet. A tünetek igen kellemetlenek, ezért ha úgy érezzük, ég a gyomrunk, puffadunk és émelygünk, akkor cselekedjünk, és ne várjuk meg, míg nagyobb baj lesz.

Szerencsére több fegyverünk is van ellene – ne féljünk használni őket! A befektetett munkát meghálálja szervezetünk, így ha eddig nem tettük meg, itt az alkalom!

Formáld át az életmódodat! Az elején talán nehezebb dolgod lesz, hiszen rossz beidegződéseket, szokásokat kell megváltoztatni, de ha ezen túljutsz, jobb lesz a közérzeted, fizikálisan is erősebb leszel, így a munkában is jobban bírod majd a terhelést és könnyebb lesz leküzdened az eléd gördülő akadályokat.

Ez egy hosszabb folyamat, így ha gyors segítségre van szükségünk, jó szolgálatot tehetnek a recept nélkül kapható gyógyszerek. Az Acida 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta hatóanyaga a pantoprazol, amely gátolja a gyomorsavat termelő „pumpát”, ezáltal csökkenti a sav mennyiségét a gyomorban. Az Acida tablettát a reflux tüneteinek (pl. gyomorégés, savas felböfögés) rövid távú kezelésére alkalmazzák felnőtteknél. Egyéntől, illetve a gyomorsav mennyiségétől függ, hogy pár óra vagy néhány nap múlva fejti ki először érezhetően a hatását. Napi 1 tabletta Acida szedése is elegendő lehet, hogy hosszú távú és tartós eredményt érjen el.

További információk itt!

Vény nélkül kapható gyógyszer!
————————————————————————————————————————————————————-
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
—————————————————————————————————————————————————————

Ajánlott videó

Olvasói sztorik