Szórakozás

A szörnyek lenyomták a budapesti zombikat

brad pitt a zombifilmben (brad pitt,)
brad pitt a zombifilmben (brad pitt,)

A Szörnyegyetem című animációra jóval többen voltak kíváncsiak, mint a Z világháborúra az észak-amerikai mozikban a hétvégén.

A Pixar új animációja, a Szörnyegyetem 82 millió dolláros (mintegy 1,8 milliárd forintos) jegybevételt hozott a premierhétvégén és ezzel első helyen végzett a boxoffice-listán. A mostani volt a Pixar legjobb nyitóbevétele azóta, hogy három éve a Toy Story 3. része 100 millió dollárral kezdett az észak-amerikai mozipiacon.

Ugyancsak a mostani hétvégén kezdték vetíteni az Egyesült Államokban és Kanadában Brad Pitt legújabb filmjét, a Z világháborút, amely a szakmai várakozásokat felülmúlva 66 millió dolláros (több mint 1,4 milliárd forintos) bevétellel nyitott. A részben Budapesten forgatott filmet csütörtöktől vetítik a magyar mozikban, akárcsak a Szörnyegyetemet.

A képzeletbeli mozis dobogó harmadik helyére csúszott vissza a múlt heti listavezető, Az acélember. A szuperhősfilmre 41 millió dollár (mintegy 900 millió forint) értékben váltottak jegyet az észak-amerikai filmszínházakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik